Frissítve: 2015.07. hó

TANÁCSOK A PRÉMIUM PÓTHAJ ÁPOLÁSÁHOZ, KEZELÉSÉHEZ

Hajmosás

Különös gondossággal mossa haját, a legjobb hetente egyszer maximum kétszer. Ahhoz, hogy a rögzítési helyeket a lehető legkevésbé terhelje, soha nem mossa a haját fejjel lefelé, hanem tartsa a fejét mindig egyenesen. Ezért vagy zuhany alatt, vagy a fodrásznál mosson hajat. A zsíros fejbőr és a keratin illesztések zsírtalanítása végett a hajtőre/fejbőrre zsírtalanító vagy normál, de olajmentes/ápolóanyag mentes hajsampont használjon, különben a hajtő túlzott zsírosodása a keratinos hajtincsek lecsúszásához vezethet! (Tapasztalat alapján tincses hajhosszabbítás esetén nem ajánljuk a Fructis gyümölcssavas samponokat és balzsamokat, mert gyengíthetik a keratint!)

A hajvégek és a tökéletes póthaj ápolás elérésére ajánljuk a Gliss Kur Ultimate Repair ápoló termékcsaládot, melyek saját haját és a toldott hajat is különösen jól ápolják. Hajmosáskor a sampont és hajregeneráló balzsamot használja. Töredezett hajnál ajánlott minden hajmosás után Gliss Kur Ultimate Repair folyékony hajvégápoló olajat alkalmazni. Hajpakolást szőkített (blansolt) hajnál kéthetente egyszer, festetlen sötétebb hajnál kéthavonta egyszer alkalmazzon: a Gliss Kur Ultimate Repair tégelyes maszkot hagyja a hajközépen és hajvégeken 15-20 percig hatni, utána alaposan öblítse le, a hajtövekre NE alkalmazzon hajpakolást.

Hajszárítás

Dörzsölés helyett nedves állapotban óvatosan nyomkodja ki a haját. Válassza ki a nedves tincseket nagyfogú vagy disznósörte kefe segítségével és óvatosan fésülje át, de feltétlenül kerülje el haja rángatását! Szárítsa először langyos levegővel a hajtöveket és a rögzítési pontokat, azután hosszában, majd a hajvégeket. Ha a haját hagyja a levegőn megszáradni, akkor is ajánljuk, hogy előtte a rögzítési pontokat mégis szárítsa meg.

Fésülés

Ahhoz, hogy a saját haját kíméletesen tudja kefélni és fésülni, feltétlenül azt tanácsoljuk, hogy póthajtincseit naponta válassza szét. Ehhez vezesse keresztül ujját a rögzítési pont és a fejbőr között egészen a hajvégekig. Az Ön fodrásza könnyen megmutatja, hogy ez hogyan történik. Ezután formázza haját a megszokott módon. Soha ne fésülje, vagy kefélje haját teljesen vizesen, hanem mindig csak nedves illetve száraz állapotban!

  • A hullámos hajat nem szabad naponta fésülni, mivel a fürtök így kuszák, szöszösek lesznek. A mindennapos póthaj ápoláshoz ezért javasoljuk, hogy vagy az afrófésűt vagy pedig a saját ujját használja, mellyel reggel lazán átsimítja a haját. Egy kicsit nyomkodja meg a fürtöket. Csak a hajmosás előtt és után kell haját a Hairtrend póthaj kefével óvatosan átfésülnie.
  • Az egyenes hajat reggelenként és esténként disznósörte hajkefével alaposan át kell fésülni. Közben tartsa a hajat a hajtőnél feszesen, és óvatosan, rángatás nélkül fésülje.

Alvás

Kösse magasan copfba a haját, mielőtt lefekszik. Így óvja leginkább haját az ágynemű és a test közötti dörzsölésektől, illetve így tudja az összegubancolódást megelőzni.

Nyaralás – tengervíz

Ha szabadidejét a tengernél tölti, haja természetesen még különlegesebb ápolást igényel. Ebben az esetben minden tengeri fürdés után mossa meg haját a zuhanyzóban is, és használja a Gliss Kur Ultimate Repair Sampont, Balzsamot és Restruktúráló Spray-t a hajközépen és hajvégeken. A hidratáló balzsamot hagyja hatni 5 percig, majd öblítse le.

Dauer, festés, színezés

Ilyen kezelést csakis képzett fodrász végezzen. Vegyi kezeléseknél ügyelni kell, hogy ne sérüljenek a keratin rögzítési pontok. Tartóshullámnál, festésnél és színezésnél nem szabad kémiai vegyszerrel a keratin illesztésre menni, különben az illesztés roncsolódhat, a tincsek elvesztik tapadásukat és lecsúszhatnak. Ebben az esetben cégünk garanciát nem tud vállalni. (Festésnél a már festett vendéghajat sötétebbre lehet festeni, de világosítani nem ajánlatos). A natúr kezeletlen prémium póthajat lehet világosabbra is (akár szőkíteni is) és sötétebbre is festeni, de figyeljen oda, hogy világosítás után úgy, mint saját hajunk is, több ápolást fog igényelni.